Рекордът на българската лекоатлетка падна

37 години след магическия скок на Стефка Костадинова и грандиозните 209см. - ненадминатото до днес постижение падна. Ярослава Магучих от Украйна подобри с 1см последния български световен рекорд в леката атлетика. 

Минути след новината за NOVA председателят на БОК Стефка Костадинова каза: "Бях сигурна, гледах я преди месец в Рим на Европейското първенство по лека атлетика. Аз я наградих и ѝ пожелах на Олимпиадата в Париж, след 2,07 м да вдигне на 2,10 м. Тя беше готова. Очаквах това от нея. Много талантлива, много хубава скачачка, много хубава техника”.

Велики българи, с които се гордеем (ГАЛЕРИЯ)

„Няма незаменими хора, няма незаменими рекорди”, допълни българската шампионка.

В кръг от "Диамантената лига" в Париж 22 годишната украинка сложи край на българската доминация в скока на височина. Легендарното постижение на Костадинова беше записано през 1987 г. на световното първенство в Рим. До момента личният рекорд на Магучих беше 2.06 см. Във френската столица световната и европейска шампионка първо постави нов национален рекорд на Украйна с 207см от втори опит, а в последствие вдигна летвата на 210, като височината бе преодоляна от първия скок.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Цветина Петрова