Турският защитник имаше наложена забрана за два мача от Европейското първенство

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че наложената от УЕФА забрана за два мача на турския защитник Мерих Демирал заради ултранационалистически поздрав е "политическа" и засенчва първенството.

Турският лидер отмени посещението си в Азербайджан и замина за Берлин, за да гледа четвъртфинала на "Олимпиащадион" в германската столица, на който присъстваха десетки хиляди турци. Нидерландия се наложи над Турция с 2:1, за да достигне до полуфиналите на Евро 2024.

Нидерландия сътвори страхотен обрат срещу Турция и е на полуфинал на UEFA EURO 2024

Демирал, който вкара два пъти срещу Австрия, не можеше да играе в събота, след като УЕФА го отстрани за два мача, след като по време на празненствата направи спорен поздрав, свързан с турската дясноекстремистка група "Сивите вълци".

"Казано направо, забраната на УЕФА за два мача за Мерих хвърли сериозна сянка върху първенството", е цитиран Ердоган да казва пред журналисти в самолета от Берлин, съобщи АА.

"Това не може да бъде обяснено, то е чисто политическо решение", добави той.

Ердоган обаче заяви, че решението не е повлияло на мотивацията на отбора. "Въпреки всички негативи, гледахме един вълнуващ мач", каза турският президент. Треньорът на Турция Винченцо Монтела заяви, че наказанието на Демирал е "несправедливо". 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Виктория Гетова
Източник: БГНЕС