Медик диагностицирал 17-годишния младеж с ишиас на седалищния нерв

Лекарите в град Ашфорд объркаха рака на 17-годишния Джейк Спенсър с ишиас - прищипан седалищен нерв, който причинява силна болка в лумбалния гръбнак и долните крайници. Историята за това как човек е бил лекуван три години от друга болест, беше публикувана в Daily Mail.

Започват първите в света опити за ваксина срещу рак на белия дроб

Когато Спенсър започнал да изпитва болка в лявото бедро по време на курс по шофиране, той предположил, че това е мускулно разтежение, причинено от многократно натискане на педала на съединителя. Постепенно обаче болката в крака му станала толкова силна, че той трудно излизал от вкъщи.

24-годишен онкоболен шотландец забрави родния си език и проговори на френски

Младежът отишъл на лекар, който го диагностицирал с ишиас на седалищния нерв, предписал болкоуспокояващи и физиотерапия. Когато тези методи не проработили, Спенсър отново потърсил помощ. Лекарите му предписали курс на ударно-вълнова терапия, но това не облекчило състоянието му.

След това Спенсър поискал пълен преглед и по резлутатите от биопсия показа синовиален сарком, рядка и изключително агресивна форма на рак на меките тъкани. Това стана три години след появата на първите симптоми. „Ако туморът не беше открит, може би щях да загубя крака си“, призна младият мъж.

Спенсър претърпя 5-седмина лъчева терапия и след това операция за отстраняване на 13 сантиметра мека тъкан от бедрото му. При следващия преглед лекарите открили, че ракът се е разпространил в белите дробове. През май 2020 г. той претърпя още една операция и курс на химиотерапия. Сега младият мъж е в ремисия.

По-рано в Обединеното кралство на 24-годишната Матилда Кроум бяха отстранени червата, след като разви симптоми на рядко заболяване, което не можеше да бъде диагностицирано в продължение на две години. Момичето си спомня, че първите симптоми са се появили, когато е била на 14 години.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС