Красивото лице на NOVA сподели, че детската ѝ мечта е била да бъде полицай

В подкаста „30 години NOVA” репортерът Вероника Димитрова разказа за първите си стъпки в журналистиката, разследванията и предизвикателствата, с които се сблъсква по време на работата си.

"Чернобил", протести, сълзотворен газ и „Господари на ефира” - историите на Мия Димитрова и Яна Николова

„Започнах професионалния си път в NOVA през 2005 година, първо като стажант, а впоследствие като репортер в сутрешния блок „Здравей България”. Тръгнах от нулата”, сподели Димитрова.

Разследващата журналистика е нещото, което ѝ носи най-голямо удовлетворение. „С това категорично се справям най-добре. Попадала съм в различни ситуации с агресивни хора, била съм заплашвана, замеряна с камъни, насъсквали са кучета срещу екипа ни. Опитвам се винаги да запазя сомообладание”, каза тя. Вероника обясни, че скоро ѝ се е наложило да подаде сигнал в полицията именно заради заплаха.

Гала: Пред камерата се държа така, както с приятелите си

Красивото лице на NOVA посочи, че много често в процеса на работа се налага да използва скрити камери за своите репортажи. „Като една типична жена, у нас имам седем различни модела скрити камери и всички работят”, добавя още тя.

Галя Щърбева: Когато бях сигурна, че ще ме уволнят, ме поканиха да водя новините

Вероника сподели, че е успяла да намери нужния баланс между работата и личния живот. „За толкова години желанието ми за работа не е изчезнало, напротив. Това, което правя, е моето нещо и съм щастлива”, подчерта тя. И допълни, че постоянно получава сигнали от зрители. Репортерът каза, че резултатите от рубриката „По следите с Вероника Димитрова” я правят щастлива.

Лора Крумова: Правила съм невероятни гафове, които обожавам

Тя сподели, че детската ѝ мечта е била да бъде полицай и разказа за случай, при който влиза в дома на Росен Ангелов, който през 2018 г. извършва шесторно убийство, преди полицията. „Тогава влязох през прозореца в къщата, направих много снимки и ги изпратих на сайта. Много по-късно се замислих дали този убиец още не е там”, разкри тя.

Новите епизоди на подкаста „30 години NOVA” следете всеки вторник и четвъртък от 18:00 ч. в YouTube канала „Публицистиката на NOVA” и VBOX7.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!