Евгени Минчев

Евгени Минчев

Човекът, който не се съобразява със сценарии

Представя се като полковник на Кентъки. Казва, че професията му на ПР и организатор поддържа огромна индустрия на красотата. „Хората пътуват, купуват си бижута, правят се красиви за моите събития - това е поддържане на огромна индустрия. Без богати хора нищо не може да се случи, затова първата ни молитва сутрин трябва да бъде „Чорбаджи, пожелавам ти да бъдеш дълги години жив, здрав и богат”, казва той. И добавя: „Раздавам пари на цял свят за различни каузи, като една от любимите ми е за Британския Кралски легион, но и много давам за децата в България. Докато нямам собствени деца, всички деца в нужда са мои деца”.

За него животът между София и Лондон се превръща необходимост преди седем години заради клиентите му в Лондон. „Там е мястото, където мога да се разширя, но не и да остана. За мен България е мястото, от където съм тръгнал, където съм постигнал огромни успехи”.

Евгени Минчев определя себе си като много избухлив, много нетърпелив, много нетолерантен. Не съм от хората, които подлагат и другата буза. „Простащината е моята гордост и често прибягвам до нея, защото око за око, зъб за зъб, подобава и простащина за простащина”.

„Не харесвам сценарии и не се съобразявам с тях. Когато отида при английската кралица, ще се държа по протокол, но ще бъда себе си. От влизането ми в Къщата имам огромен страх. Единият ми страх е, че имам голям навик да си бъркам в носа. Искам да вляза там и да се почувствам като запас, като на едно летище, на което ме е хванала гражданска война. Искам да изпитам и това - как бих изглеждал аз пленен”, казва още Евгени Минчев.