За предаването

Възможно ли е паранормалното да влияе върху човешката съдба? Предначертан ли е животът и могат ли кармичните сили да преобърнат неговия ход? Отговорите на всички тези въпроси ще потърси новото предаване в ефира на Нова – „Мистични истории”.

Форматът стъпва върху вече доказаната формула – пресъздаване на вълнуващи човешки истории, основани на реални събития, и сюжети, взети от самия живот. Ключова роля в тях обаче имат различните проявления на паранормалното. Животът на главните герои неочаквано се преобръща, без те да подозират за възможната причина. Изправени пред предизвикателството сами да преодолеят трудностите, героите в „Мистични истории” трябва да намерят истината, която обаче никога не е едностранчива. Именно затова основната цел, която си поставя предаването, е да разплете загадката, като се позовава едновременно на света на мистиката, но и на законите на логиката и разума.
 
„Мистични истории” е предаване, което ще провокира не само хората, отворени към паранормалното и готови да търсят отговорите извън сферата на обяснимото. Форматът обещава да предизвика и най-скептичните умове с въпроси за кармичната предопределеност на житейския ни път, за противоборството между рациото и мистиката, за проявленията на паранормалните сили и игрите, които човешкият мозък често си играе с нас.

„Мистични истории”: четвъртък, 22.30 ч. по Нова