Дженифър Анистън - момичето, което отказва да остарее

11 февруари 2021 06:04

Снимки: Getty Images

„Не мисля, че животът спира след 50. Напротив - дори става все по-вълнуващ”. Това споделя Дженифър Анистън пред списание „Glamour” преди няколко години. Днес любимката на Америка навършва 52 и сякаш отказва да остарее.

„Имам бръчки на челото, както и около устата - от смях. Но какво лошо има в това? Обичам да се смея”, заявява актрисата.

Споделяла е и друго: „В живота няма за какво да съжаляваме, има само уроци”.

След два неуспешни брака, Дженифър все още се надява да изживее голямата любов. И заявява: „Връзката не трябва да ти помага да оцелееш. Тя трябва да е черешката на тортата в твоя живот”.

Всъщност миналите връзки на звездата от „Приятели” само засилиха вярата й в любовта. „Дори когато е страшно, дори когато боли... Винаги си заслужава, нали?”, добавя актрисата.

През годините тя гради и сериозна кариера. Несъмнено най-известната й роля е тази на Рейчъл Грийн в „Приятели”. Знаете ли, че всъщност продуцентите са искали да я ангажират за ролята на Моника Гелър? Дженифър Анистън обаче ги убеждава, че нейната роля е на Рейчъл. Сериалът бързо се превръща в хит и й носи световна слава.  

„Най-устойчивото нещо, което съм имала в живота си, е това шоу. Дори не мога да си представя какво бих била без него”, заявява Дженифър Анистън. А за колегите си казва: „Тези петима души са в моето сърце и душа”.

Любопитен детайл е, че бащата на Дженифър Анистън – Янис Анастасакис (Джон Анистън) е актьор, известен с ролята си в сапунения сериал „Дните на нашия живот”. В сериала „Приятели” Джоуи Трибиани играе в този сериал и той е многократно споменаван.

Но и извън „Приятели” Дженифър Анистън гради успешна актьорска кариера вече 3 десетилетия. Снимала се е в над 50 игрални филма и телевизионни поредици. Има шест номинации за престижната телевизионна награда „Еми“ през периода 2000 – 2009 г., като печели единствено тази през 2002 г. През 2003 г. печели и „Златен глобус“ за ролята си на Рейчъл. 

Още любопитни новини: 

ПРИЯТЕЛСТВО СЛЕД ЛЮБОВТА: Брад Пит и Дженифър Анистън доказаха, че е възможно (ГАЛЕРИЯ)

Жените - еталон за красота, през последните 100 години (ГАЛЕРИЯ)

ЛЮБОВ ОТ МИНАЛОТО: Джоли и Пит, когато още бяха Бранджелина (ГАЛЕРИЯ)

Половинките на милиардерите (ГАЛЕРИЯ)

10 филма, в които актьорите се влюбиха наистина (ГАЛЕРИЯ)

Звездните двойки в моменти на интимност (ГАЛЕРИЯ)

Кои са жените, откраднали сърцата на най-желаните мъже? (ГАЛЕРИЯ)