Оскар Айзък - звездата от "Междузвездни войни" и "Дюн"

15 март 2023 15:32

Снимки: gettyimages

Оскар Айзък е американски актьор, роден на 9 март 1979 г.. Майка му е от Гватемала, а бащата му е лекар от Куба. Семейството му се премества от Гватемала в САЩ още докато той е дете. Като тийнейджър участва в пънк банда и играе в пиеси. Възпитаник е на Juilliard School. Първата му голяма роля е тази на Йосиф в библейската драма "The Nativity Story".

Известен е с ролите си в "Междузвездни войни", "Дюн", "Moon Knight", "Ex Machina: Бог от машината", "Х-Мен: Апокалипсис", "Че", „Сцени от един семеен живот“, "Изтребление", "Във вечността на портите", "Обещанието", "Агора", Робин Худ", "Мрежа от лъжи", "Рождество" и др.

Той беше обявен за най-добър актьор на своето поколение от Vanity Fair през 2017 г. и един от 25-те най-велики актьори на 21-ви век от The New York Times през 2020 г. Неговите отличия включват награда "Златен глобус", награда на Националния съвет за рецензия и номинация за награда Еми в Primetime . През 2016 г. той фигурира в списъка на Time на 100-те най-влиятелни хора в света.

Снимки на актьора вижте тук.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.