Датата е 26 ноември 2021 г. – „Черен петък”. Точно 3 дни след най-голямата автобусна катастрофа в Европа в последните 10 години се возя в автобус 305, по линия Централна Гара – Младост-4. В този ден, този петък можеше да е „черен” за мен и за още десетки пътници, но не защото „всичко в МОЛ-а е с -50%“, а защото в СКГТ никой не взима поука от настъпилата само 3 дни по-рано трагедия.

Та, в петък, 26 ноември 2021, 18-годишния автобус (вижда се на снимката) бавно пъпли по скромен баир, очевидно се задъхва и издава странни звуци. Инстинктивно поглеждам към прословутите чукчета, с които биха се разбили прозорците при аварийна ситуация и какво да видя - о изненада, те са вързани със свински опашки. Явно някой е решил, че е рисковано да не ги открадне някой. Явно цената на човешкия живот е по-ниска от цената на тези чукчета. Явно са оставени там, само за да може автобусът да преминава всекидневно „техническите си прегледи“, но не и да послужат по предназначение. Чудя се дали и в македонския автобус някой не е сметнал, че е опасно някой да не си ги прибере вкъщи и не е предизвикал последствията от катастрофата.

СКГТ, събудете се, безумно е да се криете и да наричате тези чукчета използваеми, когато те не са. Каква застраховка (както Вие твърдите) ми носи билетчето от 1.60 лв., когато човек може да изпадне в невъзможна ситуация да го представи пред когото и да е било. Този автобус не заслужава не 1.60 лв. за билет, а дори и 6 стотинки са му много. С нищо не ми изглежда по-сигурен от Чавдарите отпреди 25-30 години. Моля осъзнайте се и вземете мерки. Прикачвам 4 снимки - 2 завързани чукчета, снимка на стъклото, където се вижда възрастта на автобуса и регистрационния му номер.