Здравейте, изпращам ви снимки от паднал бор (изкоренен от тежестта на мокрия сняг) - улица "Свиленица" №5, София. Както е видно от снимките, дървото се крепи на кооперацията, уличен стълб за осветление и колата. В неделя, 26.11.2023 г., около 08.00 часа подадох сигнал на 112. След като обясних ситуацията предложих да изпратя снимки, за да преценят тежестта на случая, ми беше отказано - по важна им беше информацията за цвят, марка и номер на автомобила.

В рамките на деня се обадих няколко пъти, защото нищо не се случваше. През целия ден смели шофьори минават под този тунел, влачейки клоните на дървото и по този начин увеличават опасността от падане.

Около 21.30 часа вечерта дойде екип на пожарната. След направения оглед казаха, че случаят е много тежък и изисква допълнителна техника - кран, вишка, както и екип на енергоснабдяването. След поредния разговор днес продължавам да чакам дали проблемът няма да се разреши сам - ако борът пробие стената на кооперацията ни и скъса жиците на електрическия стълб.