Запален е по парапланеризма, спа процедурите и още куп други спортни занимания...

Недялко Йорданов е един от най-обичаните поети, като голяма част от творчеството му е превърнато в музикално-поетични спектакли.

Той има и богата творческа биография като режисьор и драматург.

Само зрителите на "На кафе" обаче имаха възможност да го видят в амплоато му на голям авантюрист, страстен спортист, добър кулинар, съпруг, баща и дядо.

"Суетене съм и искам да съм в крак с всичко, което се случва. От малък спортувам. Сега играя активно тенис, плувам, карам колело, ходя на фитнес", разказва поетът.

Той е запален по парапланеризма, спа процедурите и още куп други спортни занимания.

Съпругата му Йорданка разказа, че и досега се състезава за сърцето на поета. За връзката им признава, че тя е по-избухливата. Той обаче е по-затворен.

"Недялко е един изключително раним човек и не може да се разтоварва. Не пие, не пуши, единствено играе тенис. Всички много се гордеем с него", споделя Йорданка.

Според поета той и съпругата му са успели да запазят любовта си 44 години, защото са се научили да преодоляват конфликтите си.

Смята, че е рано хората от неговото поколение да бъдат отписани и като доказателство за това полита с парапланер на 70-годишна възраст.

Недялко Йорданов е на "ти" с новите технологии. Всичко започва преди 12 години, когато за да успее да откаже цигарите и да не се върне към тях, решава да се научи да пише на компютър, за който са му необходими и двете ръце.

Поетът и драматург ще събере авторските си песни в 4 диска.
"Имам осем песни, които никога досега не съм записвал", сподели Йорданов. Една от тях той изпълни на живо специално за зрителите на "На кафе".