Самолетът летеше от Рио де Жанейро за Париж и падна по неизяснени причини във водите на Атлантика...

В Атлантическия океан бяха открити тленните останки на някои от 228-те жертви, които загинаха при катастрофата на самолет на \"Еър франс\" преди две години.


Самолетът летеше от Рио де Жанейро за Париж и падна по неизяснени причини във водите на Атлантика. Причината за катастрофата остава неизвестна и досега.


Семействата на жертвите ще бъдат информирани за откритията на среща в края на седмицата и дотогава няма да се огласяват повече подробности.


Настоящата, четвърта фаза на издирване с подводни роботи започна на 25 март в зона с площ 10 000 кв. км по бразилското атлантическо крайбрежие Френската служба за разследвания и анализ съобщи, че при издирвателни операции в морето са открити отломки, идентифицирани от следователите като части от самолета \"Ербъс А330\".


Става въпрос за части от двигателите и крилете на самолета. Като благоприятен беше отчетен фактът, че отломките са пръснати върху относително малка площ, което дава надежда да бъдат намерени и черните кутии на самолета.


Очаква се изваждането на останките от самолета да започне до месец. Първоначалното издирване на машината в часовете след изчезването му от радарите на 1 юни 2009 година беше безрезултатно и това доведе до поредица от спекулации.