Историческата карета на име \"Стейт Ландау\", теглена от коне, използвана и при сватбата на родителите на Уилям - лейди Даяна и принц Чарлз.

Остават броени дни до светското събитие на годината. В петък в Лондон  принц Уилям ще сключи брак със своята любима - Кейт Мидълтън. И в момента продължава трескавата подготовка за тържеството. 

Предвидено е Кейт да пристигне за бракосъчетанието с \"Ролс-Ройс\". Лимузината е същата, в която се возиха престолонаследникът - принц Чарлз и втората му съпруга Камила. Автомобилът е специално  ремонтиран за предстоящата сватба.

След като бъдат венчани, Уилям и Кейт ще се возят на теглена от коне историческа карета на име \"Стейт Ландау\".  Тя е използвана и при сватбата на родителите на Уилям - лейди Даяна и принц Чарлз. Преди 25 години на същата карета се возят и Сара Фъргюсън, и принц Андрю след тяхното бракосъчетание.  

На брачната церемония са поканени 1900 гости, но на от официалния обяд ще присъстват едва 600 от тях. Изненадващо сред поканените не са бившите британски премиери - лейбъристите Тони Блеър и Гордън Браун, коментира пресата в Лондон.

Говорител на двореца Сейнт Джеймс обясни, че Блеър и Браун не са
получили покани, понеже не са Рицари на Жартиерата за разлика от бившите министър-председатели от Консервативната партия - сър Джон Мейджъл и баронеса Маргарет Тачър. Те са получили покани за сватбата.