Предстои медицинска експертиза да установи здравословното състояние на шофьора и доколко той може да бъде привлечен като страна в разследването. За целта ще са нужни няколко дни.

Вчера 23-годишният Данаил Георгиев излезе от кома и вероятно ще му бъде повдигнато обвинение за жестоката катастрофа в Симеоновград, при която загинаха шестима младежи в нощта срещу Великден.

Въпреки че вече не е в кома, тепърва здравословното състояние на Данаил Георгиев ще бъде обект на преценка и от страна на прокуратурата. Предстои медицинска експертиза да установи здравословното състояние на шофьора и доколко той може да бъде привлечен като страна в разследването. За целта ще са нужни няколко дни.

Докато експертизата не установи дали Данаил може да бъде привлечен като обвиняем, братовчедът на шофьора - Живко Желев остава единственият обвиняем за трагедията. Той ще отговаря за това, че е предоставил автомобила на пиян водач.

Междувременно полицията и прокуратурата в Хасково са започнали разследване за опит за измама след като в социалните мрежи са се появили призиви да се изпращат SMS-и, чрез които да се съберат пари за почернените семейства.