Данаил Георгиев продължава да твърди, че няма спомен за случилото се. Той е изписан за домашно лечение, но най-вероятно ще бъде преместен в ареста...

Данаил Георгиев, който при катастрофа уби шестима младежи в Симеоновград, e изписан от Университетската болница в Пловдив.

 

По време на двуседмичния му престой в здравното заведение младежът отказваше интервюта с медии. Пред стаята му имаше денонощна полицейска охрана, а родителите му категорично отказваха да разговорят с журналисти. Веднага след инцидента Данаил беше настанен в Университетската многопрофилна болница за активно лечение \"Свети Георги\" в клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия в състояние на кома.

 

Няколко дни по-късно, след като излезе от кома, той бе преместен в клиниката по ортопедия и травматология, където беше опериран кракът му.

 

Състоянието му вече е стабилно, той е контактен. Данаил Георгиев продължава да твърди, че няма спомен за случилото се, съобщават от здравното заведение. Той е изписан за домашно лечение, но най-вероятно ще бъде преместен в ареста.

 

Окръжната прокуратура в Хасково няма официална информация, къде се намира в момента 23-годишният Данаил Георгиев. На този етап към Данаил няма повдигнати обвинения, каза наблюдаващият прокурор Павел Жеков. Вероятно това ще се случи след приключването на назначените съдебномедицинска и автотехническа експертизи, които трябва да докажат механизма на ставане на катастрофата и наличието на виновно поведение от страна на младия шофьор.