Любителите на научната фантастика от десетилетия са убедени, че през 1947 г. в пустинята на Ню Мексико се е разбил извънземен космически кораб и че американското правителство е открило телата на катастрофирали извънземни, но се е опитало да запази инцидента в тайна...

Любителите на научната фантастика от десетилетия са убедени, че през 1947 г. в пустинята на Ню Мексико се е разбил извънземен космически кораб и че американското правителство е открило телата на катастрофирали извънземни, но се е опитало да запази инцидента в тайна.

 

Новата книга на Ани Джейкъбсън \"Зона 51\" обаче представя съвсем различна теза, която включва съветския диктатор Сталин и печално известния нацистки лекар Йозеф Менгеле, наричан \"Ангелът на смъртта\".

 

Книгата на Джейкъбсън е базирана на интервюта с учени и инженери, работили в строго секретната база Зона 51. В творбата се отхвърля теорията за извънземните.

 

Авторката смята, че Сталин е бил вдъхновен от известната радиоадаптация по романа \"Война на световете\", която предизвикала паника в САЩ през 1938 година.

Според книгата заговорът се заформил, когато в края на Втората световна война руснаците пленили германския реактивен боен самолет \"Хортон Хо 229\".

 

Тук в историята се намесва и Менгеле. Според авторката нацисткият лекар, който експериментирал със затворници в концлагера Аушвиц, получил задача да създаде екипаж от „ужасяващи пилоти, големи колкото деца".

 

Германският самолет трябвало да се приземи в САЩ и да предизвика паника, но летящата машина, управлявана дистанционно от друг самолет, се разбила и американците прикрили инцидента.

 

Джейкъбсън пише, че пилотите на разбилия се летящ обект не били извънземни, а „човешки опитни зайчета" с уголемени глави и очи. Твърди се, че две от тях били намерени в кома, но все още живи.