Благодарение на специална програма, която бил инсталирал, той не само открил къде е лаптопа му, но от друг компютър чрез интернет получил достъп до паметта му...

Вероятно ви се е случвало да ви откраднат преносимия компютър и от полицията да не си направят труда да го потърсят. Същото се е случило и на Джошуа Кауфман от американския град Оъкланд, щата Калифорния.


Неговата история обаче е с щастлив край. Благодарение на специална програма, която бил инсталирал, той не само открил къде е лаптопа му, но от друг компютър чрез интернет получил достъп до паметта му.


Така видял снимки на крадеца, направени от уеб камерата на лаптопа, без престъпникът изобщо да подозира, че е сниман.


Джошуа Кауфман бил неприятно изненадана, когато един ден установил, че от апартамента му са откраднати неговия лаптоп и няколко бижута. Младият мъж обаче си спомнил, че бил инсталирал на своя преносим компютър програмата \"Хидън\". Чрез нея той установил, къде е неговият лаптоп, получил достъп до паметта му и видял снимки на крадеца. Те били направени от вградената камера на преносимия компютър\".


Кауфман подал жалба в полицията в Оуклънд, но там му казали, че имат много по-важна работа и не могат да се занимават с неговия лаптоп. Тогава младият мъж решил да ги стимулира.


И наистина случаят привлича вниманието на местните медии. Те се обръщат към полицията в Оъклънд и тя е принудена да действа. Задържан е крадецът  - мъж от арабски произход. В него откриват преносимия компютър на Кауфман и той си го получава обратно.