\"Розовите пантери\" са мрежа от престъпници от бивша Югославия с вариращ състав, които са специализирани в кражби на скъпи бижута. Предполага се, че са около 60 души, които са извършили многобройни обири в САЩ, Япония и ОАЕ.

Предполагаем член на международната банда крадци на бижута \"Розовата пантера\" бе арестуван в Черна гора с швейцарска заповед за арест, съобщи полицията в Подгорица.

Сръбският гражданин Игор Джочич е от Белград и бе издирван от швейцарските власти за кражба. Той бе арестуван докато се опитвал да влезе в Черна гора от Сърбия. В момента се намира в ареста и очаква решението за екстрадиране, се казва още в комюникето на полицията. \"Розовите пантери\" са мрежа от престъпници от бивша Югославия с вариращ състав, които са специализирани в кражби на скъпи бижута. Предполага се, че са около 60 души, които са извършили многобройни обири в САЩ, Япония и ОАЕ.


Една от най-зрелищните им кражби е тази на диамантено колие на стойност повече от 19.7 млн. евро, което и до момента не е намерено. Името си бандата получава след като британски детективи откриват диамантен пръстен, скрит в кутия с крем за лице, подобно на епизод от култовата комедия с Питър Селърс от 1963г. \"Розовата пантера\". /АФП