\"Кралската\" вечеря на Евгени Минчев...
Супа:
Зелени ябълки – 1 кг
Целина – 1 брой
Пресен босилек – 2 връзки
Сол
Черен пипер
Лук
Зехтин
В тенджера запържваме една глава ситно нарязан лук със зехтин. Обелваме ябълките и ги нарязваме на кубчета, слагаме ги при лука и заливаме с вода за да се сварят. Прибавяме обелената и нарязана целина. Прибавяме листата от босилек. Овкусяваме със сол и черен пипер. Варим, докато ябълките омекнат добре. Пасираме. Сервира се топла.
Предястие:
Картофи – 1 кг
Заквасена сметана – 1 брой
Черен хайвер – 1 брой
Картофите се варят цели след което се обелват. С преса за картофи се пресоват директно в чинията за сервиране. Върху пресираните картофи се добавят 2 лъжици сметана. Върху сметаната се добавят 2 – 3 лъжички червен хайвер.
Основно ястие: Котлет от сьомга със сос шампанско
Котлети от сьомга – 5 броя
Пресен розмарин
Просеко – 200 мл
Сол
Черен пипер
Чесън
Котлетите от сьомга се намазват със скилидка чесън. Поръсват се със няколко връхчета пресен розмарин. Овкусяват се със сол и черен пипер. Подреждат се в тава за печене и се поливат със една чаша шампанско. Пекат се на умерен огън докато котлетите добият златисто кафеникава коричка.
Следястие:
Микс от френски сирена
Десерт:
Шоколадови \"бомбички\", тарталети с малини
Ако сте пропуснали \"кралската\" вечеря на Евгени Минчев - вижте я на Nova Play!