Една от най-запомнящите се и разтърсващи вечери бе втората вечер на Spirit of Burgas...

Втората вечер на фестивала Spirit of Burgas ще остане като може би една от най-запомнящите се и разтърсващи вечери, на които българската публика е ставала свидетел. Музиканти, които се раздават до пълен предел и програма, която е запълнена с качествено съдържание оставиха 14 хиляди вдъхновени и екзалтирани фенове радостни под Бургаското ясно небе, предаде репортер на БГНЕС.


Вечерта на главна сцена започна с изпълнение на българската група P.I.F, любима на много, подгряваща за това, което предстои. Веднага след тях се изяви Jeff Scott Sotto, американски рок изпълнител от пуерторикански произход. Неговото участие се застъпи с това на българската джаз и соул изпълнителка Рут Колева на Джаз сцената. Въпреки закъснение от половин час, забавено от технически проблеми, изпълнението на българката, подвизаваща се най-вече в Амстердам беше чувствено и искрено. Рут Колева беше в компанията на гост саксофониста от САЩ Джеф Холи.


Краят на нейното изпълнение се застъпваше с началото на неотразимите англичани Skunk Anansie. Фронт вокалистката им Skin, облечена във фамозен костюм откри изпълнението на рок бандата с известната им песен \"It`s fucking political\" и сложи начало на един уникален концерт. През цялото време бандата се раздаваше на пълен предел, а самата Skin влизаше при екзалтираната публика като накрая дори успя да накара всички да приклекнат. Концертът на Skunk Anansie представя четвъртия им студиен албум Wonderlustre, записан след като бандата се събира отново през 2009 година след осем годишна раздяла.


В 12:00, без минута закъснение, пред публиката заби и дългоочакваният от всички Moby. С бас на макс, подпомогнат от бас китаристката им Светла Василева, част от бандата на Моби. Американският диджей направи един неописуем концерт. Участието на бандата е част от турнето, промотиращо най-новия им албум Destroyed, но включва и много от любимите на публиката песни от албумите Play и Hotel. През цялото изпълнение Моби се интересуваше само от едно – дали хората се забавляват. За разнообразие не само изпълнителите бяха снимани от обективите на възторжените злители, но и публиката бе заснета от фотоапарата на Моби. На два пъти американският диджей поздрави българската публика с изпълненията си на култовата песен от саундтрака на филма \"Плажа\", Porcelain, както и хита Lift me Up. Моби сподели пред многобройните си фенове, че няма нищо по-хубаво от това да види 14 хилядна публика, която скача и танцува на музиката му. В контекста на това, Моби завърши участието си на Spirit of Burgas с желанието за най-големия рейв под звуците на Feeling so Real, което се получи изкбючително успешно.


По същото време, докато течеше изпълнението на Моби, Kultur Shock забиваха на Jack Daniels Rock Arena. Това съвпадение може би беше и най-голямото разочарование на публиката, тъй като и двете банди са много любими на хилядите, дошли специално на Spirit of Burgas. Джипси пънк групата направи дълъг и изключително силен концерт, промотиращ албума \"Ministry of Kultur\".


Тези изпълнения, заедно с всички останали, които за втора поредна вечер предоставиха разнообразие за всички музикални вкусове, оставиха многохилядната публика размазана, в най-добрия смисъл на думата, което може да даде един фестивала като Spirit of Burgas . /БГНЕС