В Германия продължават опитите за залавяне на кравата беглец Ивон...

В Германия продължават опитите за залавяне на кравата беглец Ивон. Животното избяга от фермата си през май. Оттогава полицаи, оборудвани с инфрачервени камери и хеликоптери, еколози и дори бик за примамка не успяха да хванат укриващата се Ивон.


Сега, в отчаян последен опит, на мястото е повикан медиум, който на подсъзнателно ниво да се опита да придума кравата да се предаде.  


Кравата Ивон избяга през месец май на път от родната си ферма за кланицата в Бавария. Оттогава тя е на свобода и ловко се изплъзва от всички опити да бъде заловена. В усилията бяха впрегнати и два бика, но Ивон не хареса нито единия от тях и не падна в заложения й капан.


В начинанието се включиха ловци с кучета, на които беше дадено разрешение за отстрел, защото кравата излезе на магистралата и едва не предизвика тежка катастрофа. След като природозащитниците изразиха остро недоволство от смъртната присъда, изпълнението й беше отложено до 26-ти август.


Водещ германски вестник предложи награда от 10 хиляди евро за този, който залови добичето живо и го предаде на властите.


От днес в издирвателната операция се включи специалист по телепатия, нает от австрийски приют за  изоставени животни близо до Залцбург, който иска да откупи и приюти Ивон.


Медиумът поддържал ежедневен контакт с животното, чрез който разбрал, че \"Ивоне си давала сметка, че вече никой не й мисли злото, но все още не искала да се предаде заради спомените от кошмарното й пътуване от родната й ферма до кланицата.