За поста беше избран Бисер Петков...

Днес депутатите работиха само около 1 час. Програмата им предвиждаше избор на нов управител на Националния осигурителен институт, което приключи доста бързо. За поста беше избран Бисер Петков. Самият Петков пък закъсня за обсъждането, защото попадна в задръстване.


Нито една политическа група не оспори професионалните качества на Бисер Петков, който до средата на 2009-та година беше заместник-управител на Комисията за финансов надзор и отговаряше за пенсионноосигурителните кампании. Възражения от опозицията имаше за начина, по който кандидатурата на Петков се издига.


Отсъствието на кандидата от залата също предизвика недоумението на левицата. Закъснението попречи на Бисер Петков да чуе основните аргументи на опозицията срещу избора.


От ДПС обясниха, че изборът на Бисер Петков за управител на осигурителния институт повдига и друг въпрос. Каква ще е политиката на управление оттук нататък на Националния осигурителен институт.


Бисер Петков успя да влезе в залата минути преди изборът да се състои. Подкрепиха го 91 депутати, трима бяха против и 22 гласуваха \"въздържал се\". На финала друг гаф предизвика усмивки в залата.


В кулоарите на парламента Бисер Петков обясни, че ще разчита на подкрепа от Народното събрание. И има амбицията до края на мандата си през 2013-та година да работи за модернизирането на НОИ.