Предполагаема причина за аварията е прекъснат далекопровод между Аризона и Калифифорния.

Огромна авария остави без ток за почти  денонощие милион и 500 хиляди домакинства в американския щат Калифорния, части от Аризона и Ню Мексико.

 

Заради прекъсване на електричеството, два от реакторите на ядрена електроцентрала са били спрени. Стотици хора останаха заклещени в асансьори. Спрелите светофари предизвикаха огромни задръствания. Мрежите на мобилните оператори също прекъснаха. Бензиностанциите спряха да работят.

По първоначална информация, причина за аварията е прекъснат високоволтов електропровод между Аризона и Калифорния. Властите съобщиха, че до момента не знаят каква е причината за това, но със сигурност не е терористичен акт. От електроразпределителните компании съобщиха, че на част от хората е бил пуснат тока, но стотици все още са на тъмно.

Дни след преминаването на урагана Айрийн, в щата Мериленд се изсипа огромно количество валежи. Реките са излезли от бреговете си и продължават да преливат. Заради придошлите води, няколко моста са се срутили, има и прекъснати пътища. Кметствата на засегнатите райони призоваха хората да се обаждат на пожарните команди, които да изпомпват водата от наводнените къщи.