Рожба на емигрантска култура, изпепеляващият танц сам избира своите танцьори...

Кой кого води в страстния аржентински танц танго провери екип на \"Здравей, България\".

 

Любов към родината, носталгия и силен драматизъм са в основата на страстното аржентинско танго. Рожба на емигрантска култура, изпепеляващият танц сам избира своите танцьори. Преди 16 години се спира на Чавдар, или както го наричат всички - Чарли.

 

\"Тангото е нещо, което не може да го избере човек, защото прилича на една зараза, която като се залепи няма отърване\", разказва Чарли.

 

В оригиналния си вид тангото е познато у нас от 2000 година. Тогава Чарли се завръща в България. Решава да се запише в някоя школа за танго, за да поддържа форма. Разбира обаче, че такива няма и тогава създава първата.

 

Днес школите в страната се броят на пръсти, а всички учители в тях са ученици на Чарли.

 

\"Първото нещо, което трябва да се научи в тангото, не са стъпките, а едно обръщане навътре към себе си, едно смирение, защото без него много трудно се постига нещо съвместно с друг човек\", разказва Чарли.

 

Чарли танцува ежедневно. Той не само преподава танго, но и подготвя свои програми. Намира време да организира още така наречената милонга, или партито, на което се събират всички почитатели на тангото, за да танцуват.