Навреме ли беше отстранен националният селекционер?

Вчера стана ясно, че договорът на Лотар Матеус не бе подновен и той вече не е треньор на националния ни отбор по футбол. Спортните журналисти Йоана Гочева, Едуард Папазян и Иво Йовчев коментираха новината в \"Здравей, България\".

 

На въпрос правилно ли е било това решение, Йоана Гочева заяви, че въпросът, който трябва да се задава, е дали изобщо е трябвало да бъде назначаван за треньор.

 

\"Според мен назначението му беше един взаимен компромис, тъй като един треньор без особени успехи пое отбор\", на мнение е Гочева.

 

\"За мен Лотар Матеус допусна няколко чисто психологически грешки\", смята тя, давайки за пример няколко интервюта за чужди издания, в които Матеус не мотивира по правилния начин футболистите.

 

\"БФС си изми ръцете с назначаването на Лотар Матеус. Тогава взеха най-добрият чужденец с оглед на това, което имаше на пазара. Проблемът не в треньора, дори не е във футболистите. Проблемът е във футболната ни система като цяло\", на мнение е журналистът Едуард Папазян.

 

Според него успехът на националите ни от 94-та е изиграла мечешка услуга.

\"Държавата реши, че футболът може да се оправя сам, а футболът, че може без държавата. Бяха занемарени центрове, стадиони, детско-юношески школи. В момента тепърва трябва да се създава нещо от нулата\", на мнение е Папазян.

 

Според Иво Йовчев пък националният ни отбор е трябвало да мине етапа да има треньор чужденец.

 

\"Видя се, че не става. Биографията му показва, че той е по-добър футболист, отколкото треньор. Доказва го това, че никъде не му е продължаван договорът, дори е бил освобождаван\", заяви Йовчев.

 

На въпрос дали българският отбор е бил по-добър преди Лотар Матуес, той бе на мнение, че е бил. Йоана Гочева обаче бе на противоположното мнение.

 

Вижте какво още смятат журналистите за вече бившия национален селекционер – във видеото.