Над 400 души вече са платили космическата цена от 200 хиляди долара, за да наблюдават Земята.

Строежът на първия в света космодрум за туристически полети в околоземна орбита е в своята финална фаза. От следващата година започват и първите тестови полети на машината, конструирана по поръчка на компанията на Ричард Брансън.

На 140 километра северно от Ел Пасо в пустинята на щата Ню Мексико днес се издига модернистичен комплекс, на който ще завидят и извънземните. Терминалът към Космоса и хангарите се простират на площ от 62 квадратни километра.

След като 3-километровата писта бе открита преди година, днес строителните екипи довършват последните детайли по сградите и инфраструктурата. Инвестицията на щата Ню Мексико в терминала възлиза на 209 милиона долара.

\"Белият рицар\". Така се нарича корабът-майка. Машината  може да лети на 15 хиляди метра височина. От него се изстрелва модул, с който космическите туристи се отправят 100 километра над земната повърхност. Космическият кораб SS2 има 6 пасажерски места.

Повече от 400 души вече са платили космическата цена от 200 хиляди долара, за да наблюдават Земята отгоре в продължение на 2 часа и половина. Междувременно тези дни в щата Калифорния отвори врати и специалният завод, в който ще се сглобяват летателните машини за космическия туризъм.