Тихомир Безлов смята, че проблемът е омекотен в Катуница...

\"Първоначалните действия на полицията не бяха на необходимото ниво и се допусна да се извърши запалването на имотите на Кирил Рашков\".

 

Това мнение изрази в \"Здравей, България\" ген. Васил Василев, бивш директор на Национална служба \"Полиция\". Според него е трябвало да се отцепи района и да започнат следствени действия.

 

Анализаторът от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов обаче не бе на същото мнение. Според него ако е бил направен опит да се спре тълпата преди Катуница, протестиращите биха могли да се насочат към ромските квартали и там да има сериозни проблеми.

 

\"Проблемът малко или много се омекоти в Катуница\", на мнение е Безлов.

 

\"Част от вината за ромските лидери, или така наречените псевдо аристократи, носят полицейските началници. Те се договарят с тях, че като възникне напрежение, ще им помагат\", заяви Тихомир Безлов.

 

На тези думи ген. Василев заяви, че в неговата практика като полицейски началник никога не се е случвало да се договаря с когото и да било.

 

И двамата допуснаха, че може да има политически елемент в протестите, за да се трупат дивиденти. Според Безлов обаче това е станало спонтанно.