Четирима души загинаха при преминаването на урагана \"Джова\" през Мексико...

Четирима души загинаха при преминаването на урагана \"Джова\" през Мексико. Проливните дъждове са предизвикали големи наводнения в някои райони на страната, включително и в най-голямото мексиканско пристанище. Тежко са засегнати някои от най-големите курорти, където обикновено има много чуждестранни туристи.


\"Джова\" удари Мексико като ураган от втора степен по петстепенната скала, преди да намали силата си.


Скоростта на вятъра спадна до 55 километра в час. Въпреки това, улиците на някои от крайбрежните градове са под 1 метър вода. Наводнени са много жилищни сгради, магазини и офиси.


Пътищата са затворени заради придошли реки и паднали дървета. Пристанищата не работят. Няколко петролни платформи са били евакуирани, но местните медии отбелязват, че в Тихия океан няма големи инсталации, така че добивът на черно злато не е нарушен.


Очаква се до петък силата на вятъра да намалее още повече. Остава обаче заплахата от кални свлачища и наводнения. Заради това, властите в Мексико наредиха задължителна евакуация за стотици жители на крайбрежните райони. При преминаването си ураганът \"Джова\" е убил 18 души в Централна Америка от началото на седмицата.