Димитър Сукалински – Банскалията е намерен мъртъв в апартамента си...

Председателят на фенклуба на футболен клуб "Пирин" - Димитър Сукалински, по прякор Банскалията, е убит късно снощи в дома си в Благоевград. Мъжът е бил намушкан няколко пъти с нож в областта на шията и е починал от кръвозагуба.


Около 20.30 часа  41-годишният Сукалински се обажда на приятеля си Ванко, за да търси помощ. Не успял обаче да обясни какво му се случва, а на последвалите позвънявания на Ванко не отговорил. Приятелят обаче чул, че имало хора около Банскалията в момента на първото му обаждане.

Минути по-късно роднини и приятели отиват в апартамента му в квартал „Орлова чука", където откриват Банскалията мъртъв. Трупът лежал в коридора и по него имало видими следи от насилие.


От полицията уточниха, че работят по няколко версии за смъртта на Сукалински. Предполага се, че извършителите на убийството са двама и най-вероятно са се познавали с жертвата.
Убитият е криминално проявен. Многократно е задържан за хулигански прояви и измами, а преди време беше обявен за издирване заради отправена заплаха. 


Репортер: Екатерина Николова