Гражданите в малките населени места са в паника, защото осъмнаха без гориво.

Жителите от над 20 села в района на Баните - общинският център в района на Смолян, осъмнаха без работещи бензиностанции във вторн. Вчера изтече срокът за инсталиране на нивомери в търговските обекти, съгласно новите изисквания на НАП. Газстанциите и бензиностанции в Баните не са успели да ги покрият в срок и нямат друг избор, освен временно да затворят. 


Гражданите са в паника, защото ако трябва да зареждат гориво чак в Смолян, това ще им излезе прекалено скъпо.

Собствениците на малките бензиностанции и газстанции казват, че ще преустановят работата си, докато не изпълнят новите изисквания.

„Това ни връща години назад", каза управителят на газ станция в Баните пред камерата на „Здравей, България".

Повече за реакциите на гражданите и собствениците на бензиностанции и газстанции в района на с. Баните вижте във видеото.

Междувременно Росен Бъчваров, директор „Комуникации" към НАП, уточни, че общо 298 хил. фирми са изпълнили новите изисквания за дистанционно свързване на фискалните апарати със системата на агенцията. Бъчваров допълни, че около 2000 компании остава да бъдат проверени, което ще стане до края на тази седмица. Той обаче увери, че няма да остане село без магазин, заради новите изисквания и текущите проверки.

Говорителят на НАП заключи, че промените в закона и въвеждането на дистанционно свързване с Агенцията за приходите е нещо положително. „Резултатите от дистанционната връзка са видими. Ефектът за бюджета е видим и аз мога категорично да ви кажа, че данъчните приходи през 2012-та година са на значително по-добро ниво от предишните, именно и заради проекта на дистанционната връзка", заключи Бъчваров.

Нова продължава да следи темата.