Заради празничните дни още от днес патрули бяха разположени по най-проблемните трасета...

Засилено полицейско присъствие ще има по пътищата в цялата страна, по време на предстоящите четири почивни дни. Още от днес патрули бяха разположени по най-проблемните трасета. В късния следобед колони от автомобили изпълниха най-натоварения по традиция път София – Кулата.

Движението по международния път за Кулата се засили още в ранния следобед. За да избегнат задръствания по-предвидливите шофьори  тръгнаха на път преди обяд.

Привечер, обаче пътуващите драстично се увеличиха, а с тях се увеличиха и проблемите на пътя. От полицията, пък обещават да бъдат безкомпромисни с некоректните шофьори.

Първокласния път Е-79  и второкласния път Симитли - Гоце Делчев ще бъде със засилено полицейско присъствие, увериха от КАТ – Благоевград. С цел облекчаване на трафика днес от 16 до 22 часа ще бъде ограничено движението на товарните автомобили.

Само по великденските празници по главния път София – Кулата загинаха трима младежи. Ето защо от пътна полиция призовават шофьорите за повишено внимание.

На граничен пункт Кулата – Промахон пък е създадена допълнителна организация.  За по-доброто придвижване утре и във вторник ще бъдат отворени за движение всички налични трасета - по четири на вход и изход.


Репортер: Екатерина Николова

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.