Депутати предложиха да се не се пали цигара на стадиони, детски площадки и други места

 

Искането на управляващите да се забрани пушенето и на открити обществени места предизвика бурни реакции. Преди броени дни трима депутати от ГЕРБ внесоха предложение да не се пали цигара на стадиони, в летни кина, на концерт,  на детски площадки и около спирките.

 

От 7 години Ивайло не е пропускал мач на любимия си отбор ЦСКА. Освен футболен фен обаче той е и заклет пушач. Според него няма как да бъде спряно пушенето по стадионите.

 

„Пушачът трябва да започне да се съобразява с непушача, а не обратното" заяви депутатката Джема Грозданова.

 

Христо е фен на „Левски", но идеята за забрана на пушенето предизвиква завидно единомислие сред иначе вражеските агитки.

 

„Нека да оправят първо българското здравеопазване, да дадат повече на пенсионерите и чак тогава да пипат стадионите." Пък коментира Димитър Ангелов - Дучето.  Той допълни, че преди създаването на подобни закони трябва да се оправят родните стадиони, както е в Европа.  

 

Според Грозданова обаче като член на Европейския съюз страната ни е длъжна да приближава родните със западните стандарти.

 

Междувременно не по-малка съпротива срещат и другите идеи на депутати - да не се пуши по детски площадки и в паркове.

 

Новите идеи да се забрани пушенето на открити места ще се обсъдят в четвъртък, на заседанието на Парламентарната здравна комисия.

 

Репортер: Деница Суруджийска

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.