Момчето беше убито пред дискотека в Студентски град през 2008г., но още няма присъди...

 

Софийски градски съд (СГС) ще гледа делото за убийството на студента по медицина Стоян Балтов на 10 май. Момчето беше убито през 2008 г. пред дискотека в столичния Студентски град, след нанасяне на жесток побой от страна на няколко младежи.

 

Три години и половина след убийството и близо толкова след като делото влезе в съда, магистратите продължават да разпитват свидетели по делото. Очакват се показания от още двама свидетели. Тогава трябва да бъде изслушана и тройна експертиза по делото.

 

Подсъдими за убийството на студента Стоян Балтов са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов. Те са обвинени за това, че на 5 декември 2008 г., около 3 часа през нощта, пред дискотека "Амнезия" в Студентски град умишлено са убили Балтов по особено жесток начин с нанасяне на удари с тъпи и твърди предмети. Според държавното обвинение, деянието е извършено по хулигански подбуди.

 

Частни обвинители по делото са родителите на Стоян Балтов. Съдът прие за съвместно разглеждане в хода на съдебното следствие два граждански иска срещу тримата подсъдими на стойност 450 хил. лева.

 

Първото заседание по делото беше на 3 юли 2010 г. Тогава страните поискаха делото да бъде върнато на прокуратурата. На 17 юли същата година СГС прекрати производството за убийството на Балтов и върна делото на прокуратурата за допълнително разследване.