Той предлага ол инклузив да има само в хотелите с повече звезди...

 

Обществена тайна е, че при ол инклузив качеството на храната е занижено. Потребителите го усещат и знаят, че когато един е в системата, докато не се изконсумира. Това каза в „Здравей, България" д-р Йордан Войнов – директор на Българската агенция по безопасност на храните.

 

Проверките от миналата година показват, че има хотели с голяма леглова база, а мястото за хранене е много малко. Как 1000 човека, например, ще се изхранват на площ за 30 души, попита реторично Войнов. Той настоява да има ясни правила и ол инклузив да се предлага само в хотелите с повече звезди. 

 

Войнов съобщи, че вече са започнали проверките по хотелите. Над 60 детски лагери по морето са проверени, на добро ниво са и аз бих пратил детето си, каза той.

 

Директорът на агенцията по безопасност на храните посъветва потребителите винаги да имат едно на ум, защото в момент на криза търговците правят хитри трикове.