Сапьори претърсват района на взрива край „Петолъчката”...



Военни сапьори от Сливен претърсват района на взрива край „Петолъчката" за невзривени боеприпаси. Вече има няколко сигнала от хора, които са намерили снаряди в нивите си. Специализираните екипи обезвреждат откритите количества чрез контролирани взривове на полигона "Ново село".

Участъкът от пътя от София за Бургас край „Петолъчката" остава денонощно охраняван, а трафикът от и за морето - натоварен.

Припомняме ви, че на 5 юни се взривиха боеприпаси в складове за утилизация край петолъчката. Пострадаха 18 работници, а трима души са в неизвестност. Складовете са на фирма "Берета Трейдинг".

Собственикът й Десислав Делев каза, че всички складирани боеприпаси в изгорелите складове не са надвишавали разрешените количества от 12 тона тротил по закон.

Той обясни, че в складовете е имало по-малко от 10 тона тротил, въпреки че именно представители на Министерството на отбраната съобщиха информация за такива количества. Делев отрече случайни хора да са били наемани във фирмата му. Допълни, че в складовете не се е пушило и са спазвани всички нормативни изисквания за работа.

Във видеото вижте акцентите от това, което Десислав Делев каза по темата, а целият разговор в предаването „На 4 очи" гледайте тук.