При инцидентна млада жена беше прегазена, а детето й оцеля по чудо...

Полицията в Пловдив е открила една от колите, участвали в тежкия инцидент на магистрала "Тракия", при който беше блъсната майка с детската количка. Жената почина на място, а бебето остана невредимо. Шофьорът на колата е отишъл сам да даде показания по случая.

 

Мъжът се предал на органите на реда два дни след тежкия инцидент, съобщиха за Новините на Нова от прокуратурата. Той е бил разпитан от криминалистите, но е освободен, тъй като не е прекият извършител на прегазването. Установено е, че той е бил четвъртият шофьор, минал с колата си през тялото на жената. На мястото на инцидента са открити и отломки от предната част на колата му.

 

Близките нямат обяснение защо Добромира, след като изпуснала и последният автобус за Съединение, е тръгнала пеша с детската количка.

 

27-годишната майка загина при опит да пресече с детска количка автомагистрала „Тракия" в петък вечерта. Тя била прегазена от няколко автомобила и камион, чиито шофьори избягаха от местопроизшествието.

 

Детето й, което е на година и половина, оцеля по чудо. Днес то ще бъде изписано от болницата, където бе оставено за лекарско наблюдение.

 

Репортер: Благой Бекриев

Гледайте цялата обедна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.