Очаква се условията за пропускателния режим да бъдат оповестени на видно място...

Община Варна изненада неприятно шофьорите като въведе пропускателен режим на крайбрежната алея без предупреждение. Така много снабдители и работници от заведенията бяха принудени да носят стоката си на ръце.


Никой от заведенията по варненското крайбрежие не е бил предупреден за бариерата. Затова се налага заредената стока да се носи, въпреки че контролно-пропускателният пункт на практика стартира работа без заповед, от която да са видни условията на режима.

Охрана на бариерата обясни, че заповедна все още не е пристигнала, но  е влязла в сила от вторник.  От 6.00 до 9.00 часа сутринта ще се допускат коли, които трябва да преминат, за да заредят с дадена стока заведенията, след това ще бъдат допускани само коли с пропуск.

Оказа се, че в първия ден от работата на КПП-ата от общината нямало кой да ни запознае с условията за пропускане по ялеята. От дружеството-концесионер на плажа обаче обясниха, че за сватбени тържества щели да се допускат до пет коли до заведение, а нощем само една таксиметрова фирма щяла да има право да влиза в зоната и да обслужва клиенти.


Очаква се условията за пропускателния режим да бъдат оповестени на видно място край пунктовете. Вероятно те ще са в сила до края на септември.


Репортер: Искра Урумова


Гледайте цялата обедна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.