Той не коментира оправдателната си присъда и отказа да отговаря на журналистически въпроси.


Софийският апелативен съд (САС) оправда Валентин Димитров, т.нар. Вальо Топлото, по делото за длъжностно присвояване в особено големи размери.

 

Припомняме ви, че прокуратурата обвини Валентин Димитров, че е присвоил близо 6 милиона лева от "Топлофикация-София" за периода от 10 януари 2003 г. до 16 март 2006 г. В края на юни 2009 г. Софийски градски съд постанови на долна инстанция присъда от 14 години затвор и конфискация на цялото му имущество.

 

Освен че Софийският апелативен съд отмени тази присъда, той оневини и отмени и наказанията на Лина Абланска и Мая Стоилова, заподозрени в съпричастност в присвояването.

 

Докато Абланска бе осъдена на 12 години затвор и конфискация на половината имущество, а Мая Стоилова - на 10 години затвор и конфискация на половината имущество, сега апелативните магистрати измениха мерките им - на първата от гаранция 10 000 в "подписка", на втората от гаранция 17 000 лв. в "подписка".

 

Апелативните магистрати потвърдиха и мерките "подписка" за Валентин Димитров, Емил Антонов и Георги Рогачев.

 

Определението за мерките е окончателно, но присъдата трябва да бъде потвърдена от ВКС в 15-дневен срок.

 

Вальо Топлото не коментира оправдателната си присъда и отказа да отговаря на журналистически въпроси. Когато бе попитан защо проявява такова неуважение, той каза единствено, че неуважението е взаимен процес.