Багери влязоха в масивните имоти в село Катуница...

 


Багери отново влязоха в имотите на Кирил Рашков. Фамилията предприе доброволно разрушаване на незаконните масивни къщи в село Катуница. Част от тях бяха опожарени по време на безредиците миналата година.

Събарянето на незаконните имоти започна от най-старата къща на Кирил Рашков. Бутнат беше и първият му нелегален цех за производство на алкохол. След това багерът влезе и в последните издигнати от фамилията постройки, в които Рашкови се укриха по време на безредиците.

През октомври миналата година Дирекцията за национален строителен контрол издаде 9 заповеди за събаряне на незаконните имоти на Рашкови. Към момента Върховният касационен съд е потвърдил само 3 от тях.

„В момента се събаря и барбекюто в имота на Събка - дъщеря на Кирил Рашков. И оттук нататък всяка последваща заповед се изпълнява по този начин. Уговорката със семейство Рашкови е да го правят доброволно с наемане на строителна фирма по този начин", каза Красимир Юруков, кмет на село Катуница.

Жителите на Катуница обаче са раздвоени. Някои предлагат масивните сгради да не се бутат и в тях да се настанят социално слаби и бедни хора. Други казват, че законът е един за всички и щом е строено незаконно, трябва да се събори.

Предстои и събарянето на 5 от масивните къщи на Рашкови, но за тях се чака и последното решение на съда.

Репортер Благой Бекриев