Той поиска прокурорска проверка на кмета на София Йорданка Фандъкова...

 

Проблемът с кучетата може да бъде решен за година, което изисква ударни усилия както от Общината, така и от Министерството на земеделието. Трябва, например, да се направят много приюти, каза в „Здравей, България" Георги Кадиев - общински съветник от БСП в Столичния общински съвет.

 

Кадиев поиска прокурорска проверка на кмета на София Йорданка Фандъкова. 

 

„Екоравновесие" е огромен извор на корупция. Самата Фандъкова подава сигнал до прокуратурата, но до ден днешен няма резултат от него, подчерта Кадиев. 

 

По думите му стойността на кастрация нараства все повече и повече. През 2008 година кастрация и третиране на едно куче са стрували 150 лева. Приблизително един милион и половина лева би струвала тази процедура, ако се извърши на всички бездомни кучета в столицата. Това според Кадиев не е кой знае какво при бюджет от един милиард лева на Общината. 

 

Цената за кастрация скача двойно през 2011-та година и става на 296 лева – факт, който Кадиев си обяснява с корупция. 

 

Договорът от 2010 година между Столична община и „Екоравновесие" задължава фирмата да залови 150 кучета, за които Общината плаща 5000 лева. Това според общинския съветник от БСП е завишена сума, тъй като включва само залавянето на бездомните животни.