Безхаберието на шефовете на охранителя е причина за обира, каза Марин Маринов...

 

„Ако наистина е тупнал парите, това момче ще стане национален герой". Това каза в ефира на предаването „Часът на Милен Цветков" частният детектив Марин Маринов в коментар на действията на охранителя, откраднал над 1.5 млн. лева от инкасо автомобил в Пловдивско.

 

Маринов бе категоричен, че причина за обира е безхаберието на фирмата, за която е работел все още укриващият се Енев. Детективът припомни, че същата компания за втори път става обект на крупна кражба от кола, превозваща големи суми пари. Предишното подобно престъпление бе извършено през април на пътя между Ловеч и Севлиево.

 

Във включване по телефона заемстник-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов увери, че продължават интензивните процесуално-следствени действия по случая.

 

Претърсени били личният автомобил на Енев и жилището му. Все още текат разпити на негови близки и колеги. Установено е, че никой от семейството и приятелите му не е изчезнал.

 

Прокурор Гаврилов потвърди появилата се в публичното пространство информация, че охранителят е бил на мисия в Афганистан, но не можа да каже каква точно е била функцията му в контингента.