С това постижение българката излезе начело в европейската ранглиста на 100 метра за годината...

Ивет Лалова се класира за полуфиналите на Европейското първенство по лека атлетика в спринта на 100 метра с най-добър резултат за сезона в Европа. Лалова спечели втората серия с 11 секунди и 6 стотни при попътен вятър от 1.7 метра в секунда. С това постижение българката излезе начело в европейската ранглиста на 100 метра за годината. 

 

Следващият старт на Ивет Лалова е тази вечер малко след 20 часа. Регламентът за полуфиналите предвижда първите три по място плюс двете най-добри времена да продължат в спора за отличията. Другата българка на 100 метра Габриела Лалева отпадна с резултат 11.79. 

 

В скока на височина Венелина Венева-Матеева и Мирела Демирева се класираха за финал с преодолени 190 сантиметра. Гюлетласкачът Георги Иванов приключи участието си на първенството с 19 метра и 14 сантиметра в квалификацията. По неприятен начин завърши и дебютът на Георги Георгиев. Той стартира добре в своята серия на 100 метра, но след средата на дистанцията получи контузия, която му попречи да финишира.