Еколозите са поискали среща с всички депутати, пред които да представят идеите си за горите...

Яне Янея показва ниска политическа култура. Той явно не знае, че сме доста „студени" в политическо отношение към БСП". Това  заяви съпредседателят на „Зелените" Андрей Ковачев по повод информацията на лидерът на РЗС, че депутатът от Коалиция за България Петър Корумбашев се е опитал да манипулира протеста срещу промените в Закона за горите, опитвайки се да купи „зелените лидери".

От Сдружение за дива природа „Балкани" заявиха, че са имали среща с Корумбашев. Причината е била писмата, които са изпратени до всички депутати, във връзка с промените в закона. Подобни срещи е имало и с други народни представители, които са откликнали да подкрепят „Зелените" в опитите ми да защитят природата и с промените, които те са предложили.

Корумбашев е помолил за експертна помощ с информация, за да могат левите да оформят позицията си относно ветото, което президентът Росен Плевнелиев наложи.

Още със създаването си „Зелените"са заложили, че коалиции с левите не може да има, тъй като БСП е все още свързана с миналото си и е унищожавала българската природа.

„Тази коалиция е пример за това какво трябва да представлява българското общество". Това коментира Ковачев по повод членовете на „Зелените", които са с различни политически убеждения, но са обединени от екоидеите.

„Докато нас ни управляват ВИФ-аджии ние няма да станем развита държава", заяви той. Според еколозите Законът за горите не подпомага развитието на ски спорта и ски туризма, а няколко компании, които искат да инвестират в природните паркове. Като лобистки текст те посочиха член 54, който дава правото на разрешително за строеж, с което инвеститорът може  да строи в наетата от него територия.

 

Целия разговор вижте във видеото.