Сред присъстващите беше и общинският съветник Ангел Джамбазки...

 

В събота, докато в центъра на столицата се провеждаше парадът на хора с различна сексуална ориентация „София Прайд", националисти излязоха на контрашествие. То бе организирано в знак на протест срещу събитието, на което се събраха много хомосексуалисти. Още преди дни активисти от няколко патриотични организации поискаха от Столичната община да забрани „София Прайд", тъй като митингът застрашавал обществения ред и нарушавал правата на останалите граждани.

 

„Какво значи да си пропагандираш сексуалността? Ами, аз като съм си хетеросексуален, трябва ли да се разхождам полугол с някоя жена в центъра на София, за да демонстрирам, че съм хетеросексуален? Глупаво е", коментира един от участниците в контрашествието Адриан Асенов. 

 

Сред присъстващите беше и общинският съветник Ангел Джамбазки.

 

„Това, което ни налагат, е политика, защото парадът има политически искания – за промяна на Семейния кодекс, за разрешаване на еднополови бракове", каза той.

 

Представителят на църквата отец Георги Манджуков също бе категоричен, че провеждането на гей-паради у нас не бива да бъде допускано.

 

Протестиращите организираха и импровизирани сватбени церемонии с хетеросексуални двойки.