Политическият клуб ГОРД е по-радикален, за разлика от останалата опозиция, допълни той...

„За мен е изключително изненадващо, че един политически клуб, какъвто е ГОРД, е поставен в такава тотална нелегалност в момента. Не мога да разбера защо толкова много се притеснява властта от него. Вярно, че той е доста по-радикален като политическо говорене от това, с което е свикнала властта", заяви Любен Дилов-син.

Хората от ГОРД са доста по-радикални спрямо останалите опозиционери, с които властта в момента се чувства доста комфортно, допълни Дилов. Клубът все още не е партия, тъй като в него членуват различни организации, но разполага с недвусмислената подкрепа на някои доста силни европейски среди, сред които са дори английските консерватори. Евентуално сътрудничество би могло да има и между партията, на която е председател Дилов–син, а именно „Гергьовден", ако ГОРД стане бъде учредено като партия.

Относно „Гергьовден" пък Дилов заяви, че след дни се очаква по-активно публично поведение, което ще започне с оценка на изминалите три години от управлението.

Според Дилов–син първото нещо в политиката е откровеността. „Няма никакъв смисъл да влезеш в политиката или в мандат на управление с обещание, че ще откриеш 200 хил. нови работни места. Това е глупост. Това е лудост. Аз не мога да разбера каква е тази гибелна страст на българските политици да отричат всички правилно преди тях и да не вземат нещо, което е добро", допълни той.

Целия разговор с Любен Дилов-син гледайте във видеото.