Премиера на последния 10-и сезон на „От местопрестъплението: Маями” – от 12 юли...

На 13 май тази година продуцентите на криминалната драма „От местопрестъплението: Маями" обявиха края на шоуто след 10 успешни години на малкия екран. Така сериалът, който събираше милиони зрители по света и превърна Хорейшио Кейн в своя запазена марка, се сбогува с милионните си фенове след 10 шеметни сезона, над 200 излъчени епизода и множество спечелени награди и признания.

 

Само 2 месеца след като тази новина обиколи света, Нова ТВ ще излъчи премиерно последния 10- и сезон на поредицата и ще направи родните зрители свидетели на последните случаи, които Хорейшио и неговият екип ще разкрият. Финалният сезон на продукцията ще се завърти от този четвъртък, 12 юли, и ще ни пренася на бреговете на Южна Флорида всеки делничен ден от 22.30 ч.

 

Какво предстои за екипа криминалисти от Маями? Още в самото начало Хорейшио ще бъде изненадан от неочаквано видение – духът на мъртвата му съпруга Марисол. Това не само ще му помогне в разплитането на един от случаите, но едновременно с това ще му даде нови сили и най-накрая ще му помогне да се сбогува с нея. Отново в екипа зрителите ще видят Емили Проктър, която се завръща на екран след майчинство, както и Карлос Бърнард от друго хитово заглавие – "24", като патриарха на богато и влиятелно семейство серийни убийци. Като част именно от тази фамилия в сериала ще гостува и друга известна американска актриса – Ракел Уелч. Каква ще бъде съдбата на Хорейшио и на другите членове на екипа в последните епизоди, зрителите ще разберат съвсем скоро.

 

"От местопрестъплението: Маями" оставя невероятно телевизионно наследство – уникален стил, световна популярност и факта, че имаше ключов принос за възхода на CBS от последното десетилетие. Благодарим на всички продуценти... и на талантливия снимачен екип, воден от Дейвид Карузо, за десетте шеметни сезона", бяха думите на продуцентите, с които те обявиха края на сериала.

 

Продукцията на Джери Брукхаймър носи световна популярност на всички свои главни актьори. С особена сила това важи за Дейвид Карузо, който в съзнанието на зрителите завинаги ще си остане лейтенант Хорейшио Кейн. Любопитно около американския актьор е, че във вените му тече италианска и ирландска кръв. Макар роден в Ню Йорк, той израства в Мексико. Преди да стане известен с ролята си в „От местопрестъплението: Маями", участва в "Полицейско управление Ню Йорк", а така също и във филмите „Офицер и джентълмен", „Рамбо – първа кръв", „Близнаци", „Хъдзън Хоук", „Доказано жив", както и в сериала „Майкъл Хейс".

 

В началото на кариерата му, всички го съветват да смени червения цвят на косата си. Карузо обаче отказва, като в последствие категорично успява да развенчае мита, че червенокоси актьори не могат да си извоюват световна слава. До ден днешен рижият цвят на косата му е негова запазена марка, така както и черните слънчеви очила. За първи път започва да ги носи на екскурзия в Париж, като оттогава те стават емблематични и за героя му Хорейшио – с тях той не просто общува със зрителя, но отправя различни сигнали за самото престъпление и убиеца.

 

Въпреки че няма да зарадва зрителите със следващ сезон, образът на Хорейшио безспорно ще си остане един от най-успешните персонажи не само за марката „От местопрестъплението", но и в историята на телевизионните криминални поредици като цяло.

 

Премиера на последния 10-и сезон на „От местопрестъплението: Маями" – от 12 юли, четвъртък, от понеделник до петък, от 22.30 часа по Нова ТВ