Големият маратон стартира с „Вип Брадър”...

„Биг Брадър" се завръща не с един, а с два сезона през септември в ефира на Нова. Големият маратон стартира с „Вип Брадър", а веднага след него ще видим едно напълно непознато за ефира на България издание на риалити формата. Продуцентите обещават изключително забавно и позитивно шоу.  

 

„Ще имаме два тотално различни сезона, а другото уникално е, че в това издание на „Вип Брадър" ще влезе голяма световна звезда, което за първи път се случва в България. Звезда, която сме я гледали само по чуждите списания и в чуждите телевизии", разкри Нико Тупарев, изп. продуцент на "Биг Брадър".

 

Засега името й остава в тайна. Иначе продуцентите са разговаряли с повече от 80 наши звезди.

 

„Бивш министър, евродепутат, нашумяла писателка, футболна съпруга са пред подписване на договори с продуцентите. Искаме да съберем такава група хора, които да изненадат зрителите и да са тотално различни от тяхната представа за тях", каза Тупарев.

 

„Основата на този сезон и най-важното нещо е забавлението, така че окачвайте достатъчно звезди с настроение на екрана на Нова. Общото послание на „Вип Брадър" този сезон е „Животът е прекрасен", допълни продуцентът Нико Тупарев.

 

„Радваме се, че в нашия ефир се завръща шоуто, с което преди години Нова ТВ постави началото на риалити формата в България и се утвърди като пионер в налагането на иновативни, световно утвърдени и високорейтингови продукции. Вярваме, че „Биг Брадър" има голям потенциал и на есен зрителите ще видят два вълнуващи и различни сезона на шоуто", каза Светлана Василева, изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

 

Продуцентите на хитовото риалити отново са „Old School Productions", които през изминалите години успяха да го превърнат в една от най-успешните продукции, реализирани на българския пазар.

 

Екипът на предаването вече провежда преговори с потенциални участници. До финала на първия етап от кастинга остават по-малко от две седмици. Продуцентите вече са одобрили част от новите ВИП обитатели на къщата.

 

Една и съща ли ще бъде къщата, в която ще се проведат двете издания, къде ще се намира тя, кой ще бъде водещ, кои са известните личности, които ще участват във „ВИП Брадър" и кои ще бъдат участниците, които ще участват в напълно новия формат, са теми, около които продуцентите и телевизията тепърва ще повдигат завесата.

 

„Биг Брадър" е първият риалити формат, който се появява в България през 2004 г., като само за броени дни предизвиква истински фурор и се превръща в най-гледаното и коментирано предаване. Милиони зрители следяха денонощно как дванадесет напълно непознати души живеят заключени в една къща в продължение на три месеца, наблюдавани непрекъснато от десетки камери. За изключително кратко време съквартирантите се превърнаха в най-обсъжданите личности в България.

 

„Биг Брадър" истерията обхвана цялата страна, а всяко българско семейство се забавляваше с историите на съквартирантите и очакваше с нетърпение седмичните мисии и номинации. Всеки епизод на шоуто е гледан от близо един милион души. Още по-голям успех пожъна първото издание на „ВИП Брадър", където близо един милион и половина зрители сядаха пред телевизорите всеки път, когато на малкия екран се появяваха звездните участници.

 

От 2004 г. досега, Нова ТВ е излъчила общо осем сезона – четири сезона „Биг Брадър", три „ВИП Брадър" и един сезон „Биг Брадър Фемили". Предстоящият сезон, който ще включва две издания, ще бъде девети поред.

 

Идеята за този тип риалити формат се появява в Холандия през 1999 г., когато е излъчено и първото издание на „Биг Брадър". Оттогава негови варианти се излъчват по целия свят - Англия, Австралия, Германия, Испания, Бразилия, САЩ, като това е една от най-успешните телевизионни продукции, включително и в България. Името на шоуто и идеята за него произлизат от романа „1984" на Джордж Оруел, в който е описана концепцията за „Големия брат" (Биг Брадър) - всевиждаща организация от анонимни наблюдатели с двупосочни видеоекрани на публични места и в частните домове.