Социалистите смятат, че така ще се избегнат злоупотребите…

 

„Коалиция за България" настоява на парламентарния вот през 2013 г. да се гласува машинно. Това обяви в ефира на „Здравей, България" червеният депутат Мая Манолова.

 

„То ще става в секциите пред погледите на членовете на избирателната комисия. Всеки гласоподавател ще получава бележка с името на партията, която е подкрепил, и ще я пуска в урната", обясни Манолова.  

 

Тя допълни, че бъдещето на гласуването определено е електронното, но и то можело да бъде контролирано.  

 

„Политическият брокер ще взима паролите на определени избиратели и ще гласува от тяхно име или ще стои до тях, докато те упражняват правото си на глас", подкрепи тезата си Манолова.

 

От името на своята формация тя заяви, че червените настояват политическите пълномощници да се регистрират в съответната избирателна комисия и техният брой да не надвишава броя на секциите. 

 

Манолова каза още, че се опасява, че ГЕРБ ще направят само козметични промени в изборния закон, които ще бъдат използвани за партийни цели. 

 

„Работа на партиите е да възпитават поддръжниците си в изборна култура", коментира народният представител от ГЕРБ Юлиана Колева. 

 

Тя бе категорична, че управляващите ще вземат предвид всички предложения за промени, дошли от отделните политически сили.

 

Целия разговор с Мая Манолова и Юлиана Колева гледайте във видеото