Такава информация се появи в публичното пространство...

Дъщерята на Н. Пр. Шаул Камиса-Раз - посланик на Израел в България, не е сред ранените при атентата на летище „Сарафово”. Подобна информация се появи в публичното пространство по-рано през деня. Тя обаче бе отречена както от българското Външно министерство, така и от дипломатическата мисия на Тел Авив в София.

 

 

По-леко пострадалите при взрива, който отне живота на осем души, ще бъдат превозени до родината си с изпратен от израелските власти самолет. Сред тях са две бременни жени, три деца на възраст 11, 15 и 17 години и един мъж, който е в много тежко, но стабилно състояние. Израелските специалисти са категорични, че те могат да пътуват.


Председателят на Организацията на евреите „Шалом” в Бургас Сабатей Варсанов заяви пред камерата на предаването "На кафе", че се опитва да помага на ранените, като им е осигурил преводачи с иврит и специална храна, която консумират само изключително религиозните евреи.


Онези, които не са пострадали при терористичния акт, вероятно извършен от атентатор-самоубиец, са пожелали да останат в България. Те вече са настанени в хотел в курорта „Слънчев бряг”.


Целия разговор със Сабатей Варсанов гледайте във видеото.