Израелски медии разпространиха фоторобот на предполагаемия втори атентатор...

Израелските медии разпространиха фоторобот на предполагаемия съучастник на извършителя на терористичния акт на бургаското летище. Публикациите в пресат посочват, че скицата е взета от българската полиция, а вторият атентатор най-вероятно е американец

 

Има вероятност съучастникът също да разполага с взривно устройство. Затова фотороботът се разпространява из хотелите по Южното ни Черноморие.

 

Местата за настаняване са удвоили физическата си охрана, а камерите се следят денонощно. Служителите са получили конкретни инструкции да обръщат специално внимание на лицата на гостите и да следят стриктно непознатите. 

 

Напрежение сред туристите няма. Няма и рязко увеличение на броя анулирани почивки заради кървавия атентат на летище "Сарафово".

 

 

Два дни след трагедията, при която загинаха седем души, самоличността на самия извършител остава загадка. Следователите продължават да търсят отговор на въпроса как и откъде заподозреният е влязъл в страната.

 

ДНК-пробите, които ще установят кой е атентаторът, ще са готови до няколко дни, каза премиерът Бойко Борисов. За вътрешния министър Цветан Цветанов виновникът е първоначално заподозреният мъж, за когото МВР разпространи видеоматериал. Той не е български гражданин и е пребивавал у нас не повече от четир дни.

 

Разследващите имат версии и за принадлежността на злодея към определени терористични групи.

 

Междувременно от думите на Цветанов стана ясно, че взривът на летището в морския град е бил с еквивалент на три килограма тротил.

 

В хода на разследването експерти установиха, че взривът е бил откъм гърдите на терориста. Появи се и версия, че експлозивите са били два, като вторият е поставен в багажника на автобуса с израелски туристи.

 

Репортер: Цеца Алексова